Vårsesongen på Figurteatret

Bakeriet 6 Katma - Foto Mariell Amelie - Klikk for stort bilde Mariell Amelie

Figurteatrets vår-program inneholder nordnorsk ynde og eleganse. Finsk danseperformance. Erkebritisk horrorforestilling om klovner. En urnorsk hommage til Pompel og Pilt. Og sannsynligvis gigantiske overraskelser.

Først ut er BAKERIET. Barneforestillingen, som Rana Blad beskrev som en "En eksplosjon av ynde, eleganse, skjønnhet, og undring", skal på 40 dager i januar og februar spilles hele 43 ganger i Nordland, Troms og Buskerud. Den omfattende turneen gjøres i samarbeid med den kulturelle skolesekken. Bakeriet er produsert av Katma og Figurteatret i Nordland Les mer.

 

Traktor - Zapp - I baren.jpg - Klikk for stort bilde Rakel Nystadbakk Den mye omtalte Pompel og Pilt- inspirerte forestillingen ZAPP har premiere på Figurteatret fredag 7. februar. To reparatører er fanget i et postapokalyptisk TV mareritt i byen Gople City - stedet som Gud husket. Hvis du liker å zappe mellom katastrofefilm, dommedagsfilm, Lost Highway, Kruttrøyk, Matrix og Pompel & Pilt, så vil du sette pris på ZAPP. Forestillingen fremføres av musikerne Johannes Skyberg og Are Simonsen, sammen med dukkespillerne Jan Holden og Knut Alfsen. Filmsekvensene er av filmskaperen Sverre Galgum og musikken er utviklet i samarbeid med Håvard Lund. ZAPP passer for alle som liker satire og tør entre et mørke der alt kan skje. Den er lagd av Traktor Produksjoner og Figurteatret, og reiser umiddelbart etter premieren ut på en to uker lang turne i Nordland. Les mer


iceland_ash.jpg - Klikk for stort bilde A Piece about Home Work Children and Love har premiere på Figurteatret fredag 21. mars. Den Londonbaserte Finske koreografen Janina Rajakangas og hennes internasjonale kompani av danse- og performanceutøvere jobber på Figurteatret i mars. De ønsker å undersøke forskjellene i våre relasjoner til hjemmet, arbeid, barn og kjærligheten. Gruppen besøker Figurteatret i samarbeid med Dansarena Nord og gjennom Wilderness-programmet som er initiert av den internasjonale danseplattformen Kedja.

 

Coulrophobia er fobien for klovner. Pickled Image kommer tilbake til Stamsund for å lage en horrorkomedie om frykten for klovner. Pickled Image er velkjent for fans av Figurteatret og Coulrophobia er den fjerde samproduksjonen med den Engelske gruppen. Forestillingene Hunger, Little Edie og Houdini’s Suitcase har turnert og turnerer fortsatt verden over med stor suksess. Pickled Image har i tillegg besøkt Stamsund med The Fly og Wolf Tales. Premiere på Coulrophobia er tirsdag 27. mai på Stamsund Teaterfestival.

I tillegg til dette gjennomfører Figurteatret også 2 forprosjekter hvor utvalgte grupper får mulighet til å jobbe med å videreutvikle sine ideer og prosjekter. Vårens to utvalgte grupper er norske Høyaktuelle Produksjoner og New Yorkbaserte Inkfish.

I anledning Sceneinstruktørene i Nordlands 25 års jubileum har Sceneinstruktørene i samarbeid med Stamsund Teaterfestival og Figurteatret gått sammen om en overraskelse for hele familien. Dette gigantiske prosjektet presenteres på Vestvågøy i samarbeid med teaterinteressert ungdom fra hele landsdelen.

 

Oppsummering - Våren på Figurteatret:

6/1 - 14/2:     Bakeriet – Katma. Turne i Nordland, Troms og Buskerud.

13/1-7/2:       Zapp – Traktor Produksjoner, produksjon på Figurteatret

7/2:               Premiere: ZAPP

10/2-21/2:     Zapp – Turne i Nordland

3.-21/3:         A Piece about Home Work Children and Love - Janina Rajakangas,  produksjon på Figurteatret.

21/3:             Premiere: A Piece about Home Work Children and Love

31/3-11/4:     Coraline - Høyaktelle Produksjoner, forpsrosjekt

14/4-27/5:     Coulrophobia - Pickled Image, produksjon på Figurteatret.

27/5:             Premiere: Coulrophobia

27.-31/5:       Figurteatret deltar på Stamsund Teaterfestival

27/5- 15/6:    Digger – Inkfish, forprosjekt.

 

Publisert av Geir-Ove Andersen. Sist endret 05.03.2014
Fant du det du lette etter?

Redaktør: Geir Johnsen | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS

Hold meg oppdatert

 

 

Find us on facebook,finn oss på facebook

Hva skjer?

HVA SKJER?
3. nov 2017: Solace (preview)
2. des 2017: Juleverksted
9. feb 2018: Made in China
... mer kommer ...

 

ON TOUR:
Jan 2017: Table Manners
Jan/feb 2017: Mørkemodig
Feb 2017: Aske/Cendres
April 2017: Coulrophobia
Sept 2017: Det Ukjente landet
Sept: 2017: Chambre Noire
Nov 2017: Mørkemodig
Nov 2017: Nordicité
Feb: 2018: Made in China
Juni: 2018: Yana & The Yeti

WHO'S AT NVT 2018:
Jan: Plexus Polaire
Jan: Blair Thomas & Company
Feb: TBA
Mar: Plain Sight
Apr-May: ZOU Theatre Company
Jun: Blair Thomas & Company
Jul: Lisa Lie
Aug-Sep: Green Ginger
Oct-Nov: The Krumple
Nov- Des: Katma