God jul og et godt år for Figurteatret

Julehilsen 2014 copy.jpg - Klikk for stort bilde Cristina Granados

 


Figurteatrets samproduksjoner ble i 2014 sett av 46 500 publikummere fordelt på 400 forestillinger på verdensbasis. Teatrets co-produksjoner ble vist i 13 land verden over og ble invitert av en rekke festivaler i inn- og utland. Produksjonsåret har vært travelt med 4 større og 2 mindre produksjoner. Hele 125 gjestearbeidere har arbeidet på huset i løpet av året, noe som er rekord. Fra og med 2015 blir Figurteatret flyttet over til det ordinære statsbudsjettet (post 78) og det statlige driftstilskuddet for 2015 blir styrket med 10 %.

 

Innenfor eget budsjett nådde Figurteatret ut til i alt ca 12 000 publikummere, hvorav 70 % var publikummere i Nordland. Figurteatret gjennomførte 6 større eller mindre turneer. Særlig vellykket og omfattende var skoleturneen med Chook & Gek av den russiske teatergruppen Melting Point. Turneen som inneholdt 43 forestillinger og 12 workshops, var et resultat av et samarbeid mellom Figurteatret, Skolesekkene i Nordland, Troms og Finnmark og BarentsKult. Samarbeidet var også med på å heve kvaliteten både når det gjaldt sikkerhet, reisekomfort og gjennomføring. Under turneen fikk elever fra  Toppen Vefsn Folkehøgskole opplæring og praksis som sceneteknikere. I sin evaluering av BarentsKult ble prosjektet Chook & Gek evaluert av Fritjof Nansens Institutt på følgende måte: "Prosjektet har etter vår oppfatning bidratt med verdifull nettverksbygging innenfor det fri sceniske feltet. Dette er spesielt viktig for slike grupper i Russland. Samproduksjonen Chook & Gek har hatt en god samarbeids-profil, der deltakelse fra begge land har vært jevnt fordelt.".

 

I tillegg besøkte Saga av Wakka Wakka 28 steder under sin Sør-Norge turne i regi av Riksteatret. Saga ble produsert på Figurteatret i Nordland i 2012 og turnerte året etter i Nord-Norge i regi av Figurteatret. Wakka Wakka ble for andre gang ble tildelt prestisjeprisen Citiation of exellence fra den amerikanske avdelingen av organisasjonen UNIMA (Union Internationale de la Marionette). Denne gang for forestillingen Baby Universe, som ble produsert på Figurteatret i Nordland i 2010.

 

Produksjonsåret har inneholdt postapokalyptisk Pompel & Pilt-satire (Zapp), nordisk danseteatersamarbeid (A piece about Home, Work, Children & Love), britisk interaktivt klovneteater (Coulrophobia), vandreteater i Lofoten med en 8 meter høy dukke i hovedrollen (Big Man Walking i Lofoten), norsk figurteater prosjekt i samarbeid med selveste Phillip Genty (Aske) og comback-forestillingen til legendariske Green Ginger fra Bristol (Outpost).             

 

Årets største nyhet var utvilsomt at Figurteatret ble flyttet over til det ordinære statsbudsjettet (post 78) og at det statlige driftstilskuddet ble styrket med 10 % fra og med 2015. Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Hild-Marit Olsen (Ap) tolket dette som en anerkjennelse av det arbeidet som gjøres ved Figurteatret, og så på dette som starten på en utvikling som vil sette Figurteatret i stand til å få en landsdelsfunksjon, og i større grad å kunne påta seg regionale og nasjonale oppgaver innenfor feltet figurteater.

 

Figurteatrets største utfordring også dette året har vært mangelen på hensiktsmessige produksjonslokaler.  

Publisert av Geir-Ove Andersen. Sist endret 17.12.2014 13:40
Fant du det du lette etter?

Redaktør: Geir Johnsen | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS

Hold meg oppdatert

 

 

Find us on facebook,finn oss på facebook

Hva skjer?

HVA SKJER?
3. nov 2017: Solace (preview)
2. des 2017: Juleverksted
9. feb 2018: Made in China
... mer kommer ...

 

ON TOUR:
Jan 2017: Table Manners
Jan/feb 2017: Mørkemodig
Feb 2017: Aske/Cendres
April 2017: Coulrophobia
Sept 2017: Det Ukjente landet
Sept: 2017: Chambre Noire
Nov 2017: Mørkemodig
Nov 2017: Nordicité
Feb: 2018: Made in China
Juni: 2018: Yana & The Yeti

WHO'S AT NVT 2018:
Jan: Plexus Polaire
Jan: Blair Thomas & Company
Feb: TBA
Mar: Plain Sight
Apr-May: ZOU Theatre Company
Jun: Blair Thomas & Company
Jul: Lisa Lie
Aug-Sep: Green Ginger
Oct-Nov: The Krumple
Nov- Des: Katma