Lofoten i fokus.

I over tre uker i mars/april vil regissørene Julia Lee Barclay (USA) og Zoe Christiansen (DK) utforske Lofoten og jobbe med tekstene til Mobile Homes prosjektet - Passing Place.
Mobile Homes - Passing Place 
 
Figurteateret i Nordland fra 19. mars til 11. april 2009 arbeidssted for regissørene Julia Lee Barclay (USA) og Zoe Christiansen (DK). Forprosjektet inngår i prosjektet Passing Place, et prosjekt som skal utarbeides på Orknøyene, Lofoten, Grønland og Baffin Island i Canada. Prosjektet skal etter planen munne ut i en forestilling som skal ferdigstilles ved Figurteateret i Nordland og med premiere under SIT i 2010.  Passing Place er ett av Norsk Kulturråds hovedsatsningsprosjekt i inneværende tildelingsperiode.
 
Zoe Christiansen og Julia Lee Barclay er begge sterkt engasjerte kunstnere med en felles overbevisning om at vi i dag befinner oss i et ideologisk og politisk skifte, som vil berøre oss alle som individer. I følge dem utgjør øygruppene Orknøyene, Lofoten, Grønland og Baffin Island, med sin perifere geografiske beliggenhet, ideelle steder for refleksjon og undersøkelse av de ideologiske og politiske endringene vi er inne i. Sårbarheten til den planeten vi alle er en del av blir på disse øyene, i følge kunstnerne, særlig tydelig og gjennomsiktig. Disse øygruppene balanserer alle på eggen til den globale kapitalisme og er forbundet av tema av stor global betydning, både økonomisk og økologisk. De alle råder over store naturressurser og har lokalsamfunn som til daglig blir konfrontert med utfordringer fra den internasjonale olje- og gass industrien, konjunktursvingninger i fiskeriressursene og markeder, økende turisme og trusler forårsaket av global oppvarming. Øygruppene har i tillegg flere fellespunkter når det gjelder historie og kultur, noe som gjør dem svært interessante. De var alle stasjoner langs vikingruten vestover og under jakten på rikdom og berømmelse i Polarregionen.
 
Prosjektet ble innledet med opphold på Orknøyene. Forprosjektet i Lofoten utgjør andre del av prosjektet og vil innholde utvikling av tekster og utprøving av tekstene med skuespillere. Aktørene som bidrar er skuespillerne Bill Aitchicon (GB) og Eva Van Dok (USA). Oppholdet i Lofoten vil også inneholde møter med lokale kunstnere, opptak av videobilder og lyd, besøk til forskningsstasjoner og intervjuer med mennesker engasjert eller påvirket av miljøspørsmål.
 
 
 
 
Fant du det du lette etter?

Redaktør: Geir Johnsen | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS

Hold meg oppdatert

 

 

Find us on facebook,finn oss på facebook

Hva skjer?

HVA SKJER?
3. nov 2017: Solace (preview)
2. des 2017: Juleverksted
9. feb 2018: Made in China
... mer kommer ...

 

ON TOUR:
Jan 2017: Table Manners
Jan/feb 2017: Mørkemodig
Feb 2017: Aske/Cendres
April 2017: Coulrophobia
Sept 2017: Det Ukjente landet
Sept: 2017: Chambre Noire
Nov 2017: Mørkemodig
Nov 2017: Nordicité
Feb: 2018: Made in China
Juni: 2018: Yana & The Yeti

WHO'S AT NVT 2018:
Jan: Plexus Polaire
Jan: Blair Thomas & Company
Feb: TBA
Mar: Plain Sight
Apr-May: ZOU Theatre Company
Jun: Blair Thomas & Company
Jul: Lisa Lie
Aug-Sep: Green Ginger
Oct-Nov: The Krumple
Nov- Des: Katma