Vil "Store Stemme" vinne Gullsekken ?

Store-stemme-ill - Klikk for stort bilde Gullsekken, Den kulturelle skolesekkens egen pris skal deles ut under Nystemt 2008 i forbindelse med Festspillene i Bergen 26. mai. To priser skal deles ut: en til beste skole og en til beste produksjon. Nå er nominasjonsprosessen i gang. "Nordland fylkeskommune har valgt å sende inn kandidater til beste produksjon 2008.

Publisert av Lise Valberg. Sist endret 13.11.2015
Siden Svolvær barne - og ungdomsskole vant Gullsekken for beste skole i fjor valgte vi å fokusere på gode skolesekkproduksjoner dette året," sier Rolf Knoph, fylkesråd for kultur og miljø. " 
 
Både i fjor og i år har vi hatt gleden av å tilby mange svært gode kunstproduksjoner til grunnskoleelever i Nordland. Jeg har lyst til å berømme de mange flinke kunstnerne og kulturinstitusjonene vi samarbeider med.
 
Som beste produksjon har vi imidlertid foreslått forestillingen "Store Stemme- eit spel om fred" som første kandidat Gullsekken 2008. Store Stemme er en forestilling som griper direkte inn i den pågående debatten om kulturelt mangfold og formidler problemene knyttet til vår egen tids kulturkollisjoner. Det hele er formidlet i et scenespråk som i særlig grad gjør disse problemstillingene forståelig og engasjerende for barn og ungdom." sier Knoph
 
Forestillingen er produsert av Figurteatret i Nordland og hadde premiere i Stamsund 27.oktober 2006. Siden premieren har flere tusen skoleelever både i Nordland og andre steder i landet sett forestillingen. Forestillingen ble nominert til Heddaprisen 2007 i kategorien "Årets barne- og ungdomsforestilling".
 
Nordland fylkeskommunes kandidat nr.2 er Lofotr Vikingemuseum som også er en viktig kulturinstitusjon for formidling av kulturarv i Den kulturelle skolesekken i Nordland.
 
Fant du det du lette etter?

Redaktør: Geir Johnsen | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS

Hold meg oppdatert

 

 

Find us on facebook,finn oss på facebook

Hva skjer?

HVA SKJER?
3. nov 2017: Solace (preview)
2. des 2017: Juleverksted
9. feb 2018: Made in China
... mer kommer ...

 

ON TOUR:
Jan 2017: Table Manners
Jan/feb 2017: Mørkemodig
Feb 2017: Aske/Cendres
April 2017: Coulrophobia
Sept 2017: Det Ukjente landet
Sept: 2017: Chambre Noire
Nov 2017: Mørkemodig
Nov 2017: Nordicité
Feb: 2018: Made in China
Juni: 2018: Yana & The Yeti

WHO'S AT NVT 2018:
Jan: Plexus Polaire
Jan: Blair Thomas & Company
Feb: TBA
Mar: Plain Sight
Apr-May: ZOU Theatre Company
Jun: Blair Thomas & Company
Jul: Lisa Lie
Aug-Sep: Green Ginger
Oct-Nov: The Krumple
Nov- Des: Katma