Nippon – en konsert for flygel og figurteater

Fredag 27. april har Figurteateret gleden av å invitere til en helt spesiell konsert med Ellen Ugelvik på klaver, og Espen Dekko med figurteater! I baren på Figurteateret i Nordland kan man også nyte ”et glass” i Vestvågøys eneste Teatercafe.
Nippon er en visuell konsert med utgangspunkt i japansk estetikk. Musikken er av nålevende japanske komponister som har latt seg inspirere av lydene av regn, hav, blod, natt, filmmusikk (blant annet skrekkfilmen "Alien 3") og tango. Det abstrakte figurteateret er inspirert av renheten og konsentrasjonen i noh-teaterets masker, mens musikken beveger seg fra sjelefred i Kyotos zen-hager til Tokyos pulserende byliv. 
 
* Teaterkafeen åpner kl 18:00. Salg av øl og vin.
* Konsertstart kl 20:00
* Billetter kr 100,-/ 80,-
* Billettbestilling Tlf.  76 05 40 50 / figurteateret@figurteateret.no  
 
 
Medvirkende: Ellen Ugelvik, klaver og Espen Dekko, figurteater
Musikk av Hosokawa, Fujikura, Mochizuki, Takahashi, Sakamoto
 
 
 
-

Nippon – en konsert for flygel og figurteater

Forestillingen springer ut fra et opphold i Japan i november/desember 2004. Med støtte fra Sasakawafondet og Ultima tilbrakte jeg 3 uker i Tokyo og Kyoto på leting etter japansk samtidsmusikk for piano. Utbyttet var stort og rikt! Jeg traff flere interessante komponister som bl.a. Toshio Hosokawa, Ashira Nishimura, Mari Takano, Dai Fujikura, Masahiro Miwa og Atsuko Gondai. Jeg innledet samarbeid med flere av disse komponistene.
 
Oppholdet i Japan var preget av sterke motsetninger - fra det pulserende bylivet i Tokyo til sjelefred i zen-hagene i Kyoto en regntung ettermiddag i desember. Jeg ønsker å formidle videre dette spennet i den japanske kultur, som jo finnes i musikken,  men som kan forsterkes ytterligere ved bruk av visuelle virkemidler.
 
Japan har en gammel dukketeater-tradisjon (kabuki), men det er mulighetene i det abstrakte figurteater jeg vil kombinere verkene for piano med. Figurteater har en unik mulighet til å skape vektløse, ubegripelige og forbløffende situasjoner – mer enn noe annet ”live” medium. Espen Dekko er en av Norges fremste dukkespillere, og han vil skape moderne tablåer med utgangspunkt i tre av musikkstykkene.
Målet er å presentere publikum for nyskrevet japansk musikk, og gi et bilde av det rike mangfoldet i japansk samtidskultur. Vi mener interessante interaktive aspekter kan oppstå når den japanske musikken tolkes av norske utøvere og mikses med norsk visuell kunst. Forestillingen er en del av prosjektet Øst-Vest som jeg utvikler i samarbeid med japanske, kinesiske og norske kunstnere.
 
Forestillingen er primært for voksne.
 
Ellen Ugelvik, sign.
 
Konserten er støttet av Fond for lyd og bilde, Ny Musikk Oslo, Bergen, Rogaland, Nordland, Fond for utøvende kunstnere, Rikskonsertene, Sasakawafondet og Norsk Kulturråd.
Fant du det du lette etter?

Redaktør: Geir Johnsen | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS

Hold meg oppdatert

 

 

Find us on facebook,finn oss på facebook

Hva skjer?

HVA SKJER?
3. nov 2017: Solace (preview)
2. des 2017: Juleverksted
9. feb 2018: Made in China
... mer kommer ...

 

ON TOUR:
Jan 2017: Table Manners
Jan/feb 2017: Mørkemodig
Feb 2017: Aske/Cendres
April 2017: Coulrophobia
Sept 2017: Det Ukjente landet
Sept: 2017: Chambre Noire
Nov 2017: Mørkemodig
Nov 2017: Nordicité
Feb: 2018: Made in China
Juni: 2018: Yana & The Yeti

WHO'S AT NVT 2018:
Jan: Plexus Polaire
Jan: Blair Thomas & Company
Feb: TBA
Mar: Plain Sight
Apr-May: ZOU Theatre Company
Jun: Blair Thomas & Company
Jul: Lisa Lie
Aug-Sep: Green Ginger
Oct-Nov: The Krumple
Nov- Des: Katma