Kino Nordic Project

Island Theatre Incline - Klikk for stort bilde På kun en uke i juni har kunstnere fra Canada, Russland og Norge produsert, filmet, redigert og komponert en videoinstallasjon. Théâtre Incliné har ledet prosjektet som er basert på metoden «Kino-Experiance».  Prosjektet er invitert av Arctic Arts Summit og presenteres i Harstad under summiten 21.+22. juni.  

KINO-EXPERIANCE

«Kino Experiance» er et konsept har sin opprinnelse fra Quebecbaserte kunstnere og filmskapere som ikke hadde penger til å produsere noe. De begynte å utfordre hverandre til å allikevel produsere og levere noe nytt hver måned, i noen tilfeller med så lite tid tilgjengelig som 48 timer. Å finne løsninger med svært kort tid tilgjengelig og å måtte gå inn i prosjektet med et «mindset» som var fullstendig åpent for spontanitet og samarbeid bidro til å bedre samholdet og evnen til å finne kreative løsninger. Filosofien for «KINO-bevegelsen» var “To do good with nothing, to do better with some … but to do it Now!”


KINO NORDIC PROJECT

Kino Nordic Project er et kunstnerisk møte mellom kunstnere fra Canada, Russland og Norge. Der målet er å skape en videoinstallasjon/ kortfilm. All konstruksjon, bygging, tilvirkning, filming, komponeringen og animeringen av historien skal gjennomføres på kun 8 dager fra oppstart til ferdigstilling.  Kortfilmen Drenica er eksempel på et slikt samarbeid, Drenica ble skapt fra bunnen av Théâtre Incliné i løpet av en 4 dagers workshop. Se den her: https://vimeo.com/54648289

HOLLOW EARTH

Videoinstallasjonen Kino Nordic Project henter inspirasjon utgangspunkt i en av historiene som ble forfattet til prosjektet Nordicité, nemlig historien «Hollow Earth» som ble skrevet av den Islandske forfatteren Kári Tullinius. Hollow Earth er en dystopisk historie om at jorden under Island er blitt hul og at Island gradvis faller ned i hullet. De som bor der må velge om hvem kan få dra. Og hvem som kan få bli … Gruppa stiller spørsmålet om å reise eller bli igjen i nord.
Mer om Hollow Earth: http://www.theatreincline.ca/nordicite/en/islande.php

 

NORDICITÉ

«KINO Nordic Project» er et sideprosjekt, eller avlegger om du vil, av et større prosjekt som omfatter samarbeidspartnere fra ALLE land i og på polarsirkelen. Teaterforestillingen «Nordicité» som ble produsert på Figurteatret i Nordland høsten 2016 og «KINO Nordic Project» og inngår i et treårsprosjekt (2016-2018) som inneholder reiser til ulike steder innenfor nordområdet, produksjon av forestillinger, kortfilmer og workshops. Prosjektet har også en egen web-plattform, som dere finner her: http://theatreincline.ca/nordicite/en/


Medvirkende:

Kunstnerisk ansvarlig og dukkespiller: José Babin (Théâtre Incliné)
Skyggeteater og lys: Alain Lavallée (Théâtre Incliné)
Filmskaper: Simon Beaupré (Canada)
Komponist og lyddesigner: Anatolii Gaskov-Izvarin (Russland)
Dukkemaker/Dukkespiller: Anatolii Gushchin (Russland)
Figurteatret i Nordland har vært vertskap for produksjonen.


Prosjektet er støttet av Barentssekreteriatet, Arctic Arts Summit og Figurteatret i Nordland.

Fant du det du lette etter?

Redaktør: Geir Johnsen | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS

Hold meg oppdatert

 

 

Find us on facebook,finn oss på facebook

Hva skjer?

HVA SKJER?
3. nov 2017: Solace (preview)
2. des 2017: Juleverksted
9. feb 2018: Made in China
... mer kommer ...

 

ON TOUR:
Jan 2017: Table Manners
Jan/feb 2017: Mørkemodig
Feb 2017: Aske/Cendres
April 2017: Coulrophobia
Sept 2017: Det Ukjente landet
Sept: 2017: Chambre Noire
Nov 2017: Mørkemodig
Nov 2017: Nordicité
Feb: 2018: Made in China
Juni: 2018: Yana & The Yeti

WHO'S AT NVT 2018:
Jan: Plexus Polaire
Jan: Blair Thomas & Company
Feb: TBA
Mar: Plain Sight
Apr-May: ZOU Theatre Company
Jun: Blair Thomas & Company
Jul: Lisa Lie
Aug-Sep: Green Ginger
Oct-Nov: The Krumple
Nov- Des: Katma