White (Brain) Wash

Et unikt samarbeide mellom Paolo Nani Teater, Figurteateret i Nordland og Musikk i Nordland. En forestilling for alle. Premiere i Stamsund 29. mai 2007. Turne i Norge og internasjonalt i 2007, 2008.

 

White (Brain) Wash

 
 

Et unikt samarbeide mellom Paolo Nani Teater, Figurteateret i Nordland og Musikk i Nordland.

 
White (Brain) Wash er et forrykende musikkteater show med den internasjonalt anerkjente og prisbelønte italienske komikeren Paolo Nani, danske Line Svendsen og MiNensemblet fra Narvik i fri dressur.
 
”White (Brain) Wash” kombinerer den amerikanske komponisten Raymond Scotts banebrytende musikalske eksperimenter og reklamefantasier, med den Paolo Nanis frontalangrep på publikums lattermuskler. Med seg har Paolo Nani medforfatter og skuespiller Line Svendsen og MiNensemblet, som fremfører all musikk live på scenen.
 
Prosjektet mønstrer kunstnere fra Norge, Danmarkog Italia, og er den største satsningen på musikk og scenekunst i Nordland på svært lenge. Nani er en sceneartist med hele verden som arena. Scenografen Luca Ruzza er mest kjent gjennom sitt lange samarbeid med Eugenio Barba, leder av Odinteateret. Idéhaver til prosjektet er Johannes Skyberg, bratsjist i MiNensemblet. MiNensemblet spiller under ledelse av Håvard Lund. 
Forestillingen er ment å nå ut til et stort og bredt publikum, og Nord-Norge står først på turnéplanen. Oslo og Køben havn er også på turneplanen.  
 

Hva sier pressen?

"En glittrende vittig, visuelt suveren og musikalsk virtuos forestilling på europeisk nivå!"
 
En hyllest til Raymond Scott i anledning 100 års-jubileet i 2008, og reklamens perfekte verden.
”White (Brain) Wash” er en forestilling om reklame. I et TV innspillingsstudio med et live orkester prøver man å spille inn en hel scene i et sammenhengende opptak.. Scenen omhandler det nye produktet ”Future Diapers”. Tekniske vanskeligheter leder dem inn på en reise gjennom reklamehistorien, fra Big Bang til Nano Age, fra mikroorganismer og videre opp gjennom evolusjonen. I løpet av deres tidsreise oppdager de reklamens hemmeligheter og hva mennesker egentlig ser etter i reklame.
 

Pressebilder 

        
  
 
(Klikk på linken under bildet, høyreklikk så på bildet som dukker opp og velg "Save image as" for å laste bildet ned i høy oppløsning).
 
Image 1: White (Brain) Wash - Paolo Nani - Photo: Figurteateret i Nordland
Image 2: White (Brain) Wash - Paolo Nani and Line Svendsen - Photo: Joris Hol
Image 3: White (Brain) Wash - Paolo Nani - Photo: Joris Hol
Image 4: White (Brain) Wash - Paolo Nani and Line Svendsen - Photo: Joris Hol
Image 5: White (Brain) Wash - Paolo Nani and MiNensemblet - Photo: Joris Hol
Image 6: White (Brain) Wash - Poster - By: Svovel illustrasjon/Norberg

 

 

 

Raymond Scott

Amerikaneren Raymond Scott (1908 - 1994) regnes som en av pionerene innen reklame- og eksperimentell musikk i det 20 årh. Han oppfant en rekke elektroniske musikkinstrumenter som dannet prototypen for flere av dagens elektroniske instrumenter, og var også en pioner innenfor TV og radioreklame, med sin særegne crazy-psykedeliske estetikk. Scott har med sin utrolige musikalske spennvidde, med sin evne til å gjøre de mest sære musikalske eksperimenter til populærmusikk, inspirert mange musikere. Andy Partridge, låtskriver & leder av XTC uttrykker det på følgende måte: "Hva skal man si om en mann som inspirerte tegnefilmmusikken og bebop, oppfant Frank Zappa og elektronisk musikk, og enda til fant tid til å arbeide for Motown?".
Forestillingen ”White (Brain) Wash” blir den første større anledning til å stifte bekjentskap med en av de best bevarte hemmelighetene innen moderne musikk.
Les mer om Scott: www.raymondscott.com
 
Paolo Nani 
Teater- og filmindustrien så tidlig hvor egnet og inspirerende Raymond Scotts musikk var. I anledning av jubileet er den italienske komikeren Paolo Nani invitert til å gjøre sin tilnærming til Raymonds Scotts komposisjoner og reklameideer. Nani beskriver sin egen drivkraft bak forestillingen på følgende måte: ”Kollisjonene mellom reklamens verden og våre virkelige verdier har alltid opptatt meg. Jeg liker godt å vandre til fots, som for eksempel sist sommer da jeg gikk til Santiago de Compastella i Nord-Spania. På min vei ankommer jeg en liten, vakker landsby, med hunder, fugler, naturlyder og hyggelige og åpne mennesker. Jeg går inn på landsbyens bar for å ta meg en forfriskning. Ikke før er jeg inne så velter tonnevis av reklame over meg fra TV-skjermen på veggen, med bilder og meldinger som fra en annen planet. Jeg har lenge hatt lyst til å lage en forestilling om dette, alle de komisk og absurde situasjonene og konfliktene som oppstår, når reklamens verden velter over deg i det du føler deg i ett med naturen og de nære og enkle verdier.”
Les mer om Paolo Nani: www.paolonani.com
 

Musikk i Nordland

Musikk i Nordland (MiN) er Nordland fylkeskommunes fagenhet for musikk, og MiNensemblet er MiNs profesjonelle kammerensemble. MiNensemblet er et ettertraktet kammerensemble i inn- og utland, og har spilt i konsertserier og på festivaler i Tyskland, Tsjekkia, Praha, Russland og Italia, i tillegg til i de skandinaviske landene. Basen er likevel i Nordland, der de turnerer med varierte besetninger og program.
 
Karakteristisk for MiNensemblet er musikernes allsidighet og nysgjerrighet innen stadig nye uttrykksmåter og former. Ensemblet har helt siden oppstarten i 1992 holdt en særlig høy profil for å fremme samtidsmusikk, og har gjennom utallige programmer vist en særlig evne til anta nye og overraskende tilnærmingsmåter til både eldre og nyere musikk.
I forestillingen ”White (Brain) Wash” spiller MiNensemblet under ledelse av Håvard Lund.
Les mer om MiNensemblet: www.musikkinordland.no
 

Figurteateret i Nordland

Figurteateret i Nordland er et fylkeskommunalt prosjektteater som produserer figurteater. Teatret ble etablert i 1991 og har 5 fast ansatte. Vi holder til i Stamsund, midt i Lofoten. Hvert år produserer vi 5-6 forestillinger i samarbeid med profesjonelle scenekunstnere/grupper fra inn- og utland. Alle forestillinger produsert i samarbeid med FiN turnerer i Nordland fylke, før kompaniene tar med seg forestillingene ut i verden. Totalt spiller vi ca 150 forestillinger i Nordland hvert år for ca 10 000 publikummere. I tillegg arrangerer vi forprosjekt, workshops, kurs og seminarer, samt deltar på festivaler.
 
Figurteateret i Nordland  spiller en nøkkelrolle i utviklingen og markedsføringen av visuelt teater i Norge. Figurteateret i Nordland  skaper produksjoner som spenner fra tradisjonelle dukketeater til produksjoner som kombinerer elementer fra billedkunst, teater, mime, dans og multimedia. Dette gjøres i samarbeid med kunstnere fra hele verden.
Les mer om FiN - Figurteateret i Nordland: www.figurteateret.no
 

Disse lager White (Brain) Wash:

On stage:
 
Paolo Nani
Actor
Line Svendsen
Actor
Håvard Lund
Kapellmester / Bassklarinett
Øivind Nussle/ John Mehus
Violin  
Johannes Skyberg
Bratsj
Hans-Urban Andersson
Cello
Ole Kristoffersen
Clarinet
Lasse Rossing
Trumpet
Are Bredahl Simonsen
Samples and sound design
Håkan Henriksen/ Ingvild Pettersen
Double base
Arnfinn Bergrabb
Percussion
 
 
 
 
White  (Brain) Wash Crew:
 
Director
Paolo Nani
Co director:
Martin Tulinius
Script:
Paolo Nani and Line Svendsen
Set design, video images for projections
Luca Ruzza
Costume designs, props design and images for projections
Julie Forchhammer
Video editing
Bruno Capezzuolli
 
Light design:
Jan Erik Skarby
Production management     
Figurteateret i Nordland
Producers:
Geir-Ove Andersen
      
Preben Faye-Schjøll
      
Tone Mille Kristiansen
PR design
Svovel illustrasjon/Norberg
 
 
 
 
  

Se forestillingen! Klikk her for turneliste

 
 
White (Brain) Wash produseres av Figurteateret i Nordland og Musikk i Nordland i samarbeid med Paolo Nani Teater. Forestillingen er støttet av Fond For utøvende kunstnere

 

 
 
 
 
Fant du det du lette etter?

Redaktør: Geir Johnsen | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS

Hold meg oppdatert

 

 

Find us on facebook,finn oss på facebook

Hva skjer?

HVA SKJER?
3. nov 2017: Solace (preview)
2. des 2017: Juleverksted
9. feb 2018: Made in China
... mer kommer ...

 

ON TOUR:
Jan 2017: Table Manners
Jan/feb 2017: Mørkemodig
Feb 2017: Aske/Cendres
April 2017: Coulrophobia
Sept 2017: Det Ukjente landet
Sept: 2017: Chambre Noire
Nov 2017: Mørkemodig
Nov 2017: Nordicité
Feb: 2018: Made in China
Juni: 2018: Yana & The Yeti

WHO'S AT NVT 2018:
Jan: Plexus Polaire
Jan: Blair Thomas & Company
Feb: TBA
Mar: Plain Sight
Apr-May: ZOU Theatre Company
Jun: Blair Thomas & Company
Jul: Lisa Lie
Aug-Sep: Green Ginger
Oct-Nov: The Krumple
Nov- Des: Katma