The Painter - Premiere 4. juni

Knut Bry Virtuost og humoristisk figurteater i regi av en av våre internasjonalt mest anerkjente teaterskapere Jo Strømgren, i samarbeid med den nederlandske figurteaterkunstneren Ulrike Quade, Staatstheater Oldenburg og Figurteatret i Nordland
 

tirs 04.06 kl. 20:30 - Trålerederiet, Stamsund kjøp billett 
ons 05.06 kl. 18:00 - Trålerederiet, Stamsund kjøp billett

man 10.06 kl. 20:00 - Lofoten Kulturhus, Svolvær kjøp billett

 


The Painter
 


Året er 2013. Det er 150 årsjubileum for Munchs fødsel, og Van Gogh-museene feirer 40 års jubileum. To jubileer med stor kommersiell betydning. Dette har også landets ledende TV-show oppdaget, og har invitert de to kunstner-ikonene Munch og Van Gogh som gjester. Men kunstnerne nekter å føye seg etter spillereglene.

Van Gogh:
- Du kan stappe den made in China-Solsikke-kulepennen opp i ræva!
Munch:
- Skål Vincent. Jeg liker deg.


 

Utdrag fra The Painter vises på åpningen av jubileumsutstillingen "Munch 150" i Oslo 1. juni. Forestillingen besøker i tillegg Festspillene i Nord-Norge, England, Italia, Tyskland, Frankrike, Belgia, ca 30 byer i Nederland og spilles på Den Norske Opera i desember. Men det er Lofotværingene som får de se The Painter først! Verdenspremieren er i Stamsund 4. juni og den vises på Lofoten Kulturhus 10. juni.
 

Jo Strømgren kompani er et av Norges mest kjente danseteaterkompani, kjent for sine humoristiske og visuelle forestillinger.  Tyske Ulrike Quade er en av Europas mest respekterte figurteaterkunstnere og turnerer jevnlig over hele Europa. Disse to har fra før samarbeidet med Figurteatret om forestillingen The Writer som var inspirert av Knut Hamsuns verker. For sin innsats i The Writer ble Ulrike Quade nominert til Norges mest høythengende teaterpris, Heddaprisen.


Les mer om Jo Strømgren kompani


Les mer om Ulrike Quade Kompani

 

Knut Bry

Fant du det du lette etter?