Lillemia på turne i Nordland

Ingun Alette Mæhlum Lillemia av Ferske Scener og Figurteatret i Nordland spilles i april hele 14 ganger på sørhelgeland på en turne i regi av Den Kulturelle Skolesekken i Nordland.


Skoleelever i Hattfjelldal, Grane, Sømna, Vevelstad, Bindal, Vega og Brønnøy får oppleve Lillemia i perioden 8. til 19. april. Turnelisten kan dere se her.

Lillemia er en forestilling om å håndtere livets vanskeligheter.
Og om å si i fra, også når ingen applauderer.

En dag kommer Lillemia hjem og oppdager at foreldrene ikke ser henne. ”Vi er dårlig, dårlig. Dårlig mamma. Dårlig pappa”, sier de mens de stirrer tomt ut i lufta. Lillemia rømmer og havner på et skip sammen med Frosken som tror han er en forhekset prins, en utslitt kaptein og et forfyllet orakel.. Etter det blir ingenting det samme igjen.

Manus til Lillemia er skrevet av Toril Solvang og utviklet etter møter med barn ved Prestvannet skole i Tromsø, og i tett samarbeid med Ferske Scener. Forestillingen er en av Norsk Kulturråds største satsninger i 2011. Ferske Scener springer ut av Totalteatret og har sin base i Tromsø. Gruppen er mye kjent for sitt arbeid med å skape nye teatertekster for barn.

Lillemia hadde premiere i Stamsund, på Figurteatret i Nordland 8. april 2011.
Les mer om Lillemia

Les mer om Lilleia på Den Kulturelle skolesekken i Nordlands hjemmesider.

 

Ingun Alette Mæhlum

 

 

Fant du det du lette etter?