Den Unge Scene til Stamsund 22.-24. mars

 

4 ungdomsteatergrupper fra Nordland spiller sine forestillinger på DUS-festivalen i Stamsund. Noen av ungdomsgruppene som spiller sin forestilling i Stamsund kan bli valgt ut til å spille i Oslo på den nasjonale festivalen til sommeren på Det Norske Teatret

Den Unge Scenes regionale festival arrangeres for 5 gang i Stamsund, og feirer samtidig 10 års jubileum. Det er Sceneinstruktørene i Nordland som arrangerer festivalen mens Figurteatret i Nordland er vertskap for DUS.  

 

Alle forestillinger vises på Gimle (Teater NOR) i Stamsund. Forestillingene er åpne for publikum og billettene er gratis. Disse forestillingene kan du se:

PROGRAM:

Lør. 23/3 kl 17:00:  Fyret (Sandnessjøen) – Fem umulige minutter av Lars Vik

Lør. 23/3 kl 18:30:  Mosjøen Ungdomsteater – Hangaren av Toril Solvang

Lør. 23/3 kl 20:00:  NT-Ung (Mo i Rana) – Fem umulige minutter av Lars Vik

Søn. 24/3 kl 12:30:  Gimle/Bodø Ungdomsteater – Fem umulige minutter av Lars Vik

 

Noen av disse gruppene kan bli valgt ut til å spille på den nasjonale festivalen i Oslo 20. - 22. juni 2013.

 

 

Hva er DUS?
Dette er femte gang Scenekunst i Nordland og Figurteateret samarbeider i DUS-prosjektet. DUS lager stadig nye forbindelser i det norske kulturlandskapet. Det er møtet mellom dramatikerne og ungdommen, mellom ungdomsgruppene og teatrene. Og ungdom i deltaker-regionene møtes til lokale festivaler og nasjonal festival på Det Norske Teatret.

 

I regionene som deltar er det nå nye nettverk der ungdom møter ungdom. Det engelske navnet "Connections" er i så måte dekkende for alle disse nye forbindelsene. Men i lille Norge satser vi på at vi er DUS, og sier DUSkriver, DUSpiller og DUSer. Norge har fått en ny arena for ungdomsdramatikk: DUS - Den unge scenen.

Les mer: www.dus.as

Følgende institusjoner er samarbeidspartnere:

Det Norske Teater og Dramatikkens Hus i Oslo, Figurteatret i Nordland med Sceneinstruktørordningen i Nordland, Brageteatret i Buskerud, Trøndelag Teater i midt Norge, Rogaland Teater i Stavanger, Teatret Vårt i Molde, Hedmark Teater og Hålogaland Teater i Troms og Finnmark, Østfold Teater, Agder Teater, Teater Ibsen og Hordaland dekkes av Den Nationale Scene i Bergen sammen med Hordaland Teater og Vestlandske Teatersenter. Disse profesjonelle teatrene er koordinatorer og verter for ungdomsgrupper i sine regioner.

 

Fant du det du lette etter?