Jubileumsfestival og boklansering for Levende Dukker

Figurteaterkompaniet Levende Dukker fyller 25 år og markerer det med jubileumsfestival i Asker 27.-29. april. I tillegg lanserer Knut Alfsen en splitter ny lærebok i Figurteater.

Levende Dukker ble stiftet av Agnes Schou og Knut Alfsen i 1987. Festivalen viser et utvalg av Levende Dukkers egne forestillinger og forestillinger teatret har medvirket i. Festhelgen inneholder 9 forestillinger, åpent jubileumsarrangement, barnehageturné, parade i Asker sentrum, faglige seminarer og festivalkro!
Les hele programmet her:
http://askerkulturhus.no/program/Yt0cF81h/figurteaterfestival/

Med liv og Lyst – Ny lærebok i figurteater av Knut AlfsenBoken lanseres 28. april i Asker kulturhus som del av feiringen av jubileet til Levende dukker. Bestill boka på orkana@online.no eller spør etter boka i din lokale bokhandel. 

Knut Alfsen sier følgende om boken:

”Hva er figurteater? Hva skiller figurteater fra dukketeater og andre former for teater?
I boka får du svar, og du får mer enn det: Boka handler om hvordan figurteater kan produseres, distribueres og fremføres. I tillegg tar den opp både teknikk, politikk og etikk i tilknytning til figurteater.
Hvem bruker figurteater? Profesjonelle figurteaterkunstnere opptrer i egne forestillinger eller i annen scenekunst. Dukkemakerne gir liv til figurer på film og TV. Pedagoger bruker dukker for å kommunisere med sine elever, og barn gir liv til dukkene sine når de leker.
Denne boka henvender seg til alle som vil lære mer om forskjellige aspekter ved figurteater. Forfatteren kombinerer teori med praktiske oppgaver, og boka er rikt illustrert. Her blir du inspirert til å prøve selv.
Knut Alfsen er utdannet dukkespiller fra Riksteatrets treårige elevskole i dukkespill på 1980-tallet. Han har mastergrad i teatervitenskap fra Universitetet i Oslo. Siden 1987 har han drevet figurteatergruppen ”Levende Dukker” sammen med Agnes Schou.


Fant du det du lette etter?