Dansere inntar Lofoten!

Totalt 110 grupper, i hovedsak fra de nordiske og baltiske land, har søkt om Wilderness-residens hos Figurteatret i Nordland og de øvrige fem Wilderness-partnere fra Hammerfest, Danmark, Finland, Latvia og Island.

 

Wilderness er et EU-støttet, nytt nordisk og baltisk samarbeid som tilbyr dansekunstnere residens (arbeidsopphold) i “villmarken”. De fleste profesjonelle dansere og koreografer har vært i Berlin, London og New York – men få vært på små steder som Stamsund eller Hammerfest.  Wilderness-prosjektet har to norske partnere: Dansearena nord i Hammerfest og Figurteatret i Nordland, i Stamsund. De øvrige partnerne er Bora Bora i Århus, MAD Productions i Finland, New Theatre Institute of Latvia og Association of Independent Theatres and Performing Arts Iceland.

 

Figurteatret i Nordland er glade for å få muligheten til å bidra til regionalt samarbeid. Og å kunne skape utøver- og kompetansenettverk innenfor den svært visuelle dansegenren som ligger såpass tett opp mot figurteatergenren. Dette er også i tråd med det generelle ønske om å bidra til en styrking av dans i Nordland. Mange av søkerne ber spesielt om å få komme til Stamsund, dette håper vi har en sammenheng med at Figurteatret har en lang tradisjon og erfaring som vertskap for forprosjekter og residensopphold.

 

Vi er overrasket over å få så mange søknader - for å si det mildt. Men så morsomt at mange har funnet tilbudet både relevant og interessant, sier Susanne Næss Nielsen (adm. leder i Dansearena nord)

 

Hvorfor antallet søknader denne gangen er så stort, er en kombinasjon av flere ting:

-       For det første er det ganske uvanlig at man kan søke residens hos flere samtidig, sier Susanne Næss Nielsen. Kombinasjonen av villmark, et moderne produksjonssted og et kompetent fagmiljø er svært tiltrekkende, forteller hun.


Bakgrunnen for prosjektet er en felles tro på at den store Nordiske/baltiske region er en unik kilde til kunstnerisk inspirasjon og at kunst er en motor for regional utvikling.

 

Wilderness-prosjektet er et delprosjekt under keðja som er støttet av EU-midler.

 

For mer info: http://www.kedja.net/about-wilderness/

Fant du det du lette etter?