Fyrvokteren – Turak

Fredag 9. september inviterer vi publikum til en sniktitt på Fyrvokteren av det franske objektteaterkompaniet Turak på Figurteatret.

 

Dørene åpner kl 19:00, forestilling kl 20:00
Gratis inngang
Passer for voksne/unge, ingen aldersgrense.
Bli gjerne igjen etter forestillingen og del dine inntrykk med oss.
Plassreservasjon på billett.figurteatret@nfk.no  / 760 54 050
Figurteatret, J.M Johansens vei 23, 8340 Stamsund.

  

Fyrvokteren er en underholdene forestilling for voksne, men kan gjerne ses sammen med hele familien. Publikum møter en fyrvokter som ikke lenger har noe fyrtårn å passe. Historien fortelles humoristisk og poetisk på Turakisk, et språk som alle forstår like godt. Turakien er et fantasiland som kun kan nåes ved å klatre oppover, langs tau som henger ned fra himmelen.

 

Premieren på Fyrvokteren, eller "Gardien de Phare et autres loupiotes”  (Vokteren av fyr, og andre smålys) vil finne sted på Le Bateau Feu i Dunkerque 9. mai 2012 og kan forventes på turne i Nordland i september samme år.   

Turak, under kunstnerisk ledelse av Michel Laubu, har hatt arbeidsopphold ved Figurteatret ved to tidligere anledninger. De har også deltatt på Stamsund Internasjonale Teaterfestival i 2009 og 2010 med forestillingene  Deux  Pierres og Nouvelle et courtes pierres. Gruppens forestillinger kjennetegnes av figurer og objekter skapt av ting og tang rundt oss, som til sammen utgjør et fantasifolk fra landet Turakien. Figurteatret har lenge forsøkt å få til en co-produksjon med det internasjonalt anerkjente og svært etterspurte kompaniet. Nå har endelig anledningen kommet!    


Nedlastbare bilder. Høyreklikk på bildet, og velg "Lagre bilde som". Fotokredit: Chloe Laubu

Fant du det du lette etter?