DUS-festival på Figurteatret

KNUT NÆRUM KOMMER TIL STAMSUND. Komikeren og forfatteren Knut Nærum, kjent fra bl.a. underholdningsprogrammet "Nytt på nytt" kommer til Stamsund i forbindelse med fylkesfestivalen for Den Unge Scene (DUS). Festivalen avholdes på Figurteatret i Nordland 25-27 februar 2011.

Nærum er en av 5 forfatterne, som på oppdrag for DUS, har skrevet ny dramatikk for ungdom. Med forfatteren selv i salen, spilles hans stykke "Super" av flere teatergrupper fra Nordland. Andre stykker som spilles er "1975" av Jesper Halle, "Portrett av ein varulv" av Carl Frode Tiller og "Om du kunne" av Nina Eriksdatter fra Vestvågøy.

Program:
Fredag 25/2 kl 20:00: Alle de andre viser Om du kunne av Nina Eriksdatter
Lørdag 26/2 kl 17:00: Mosjøen Ungdomsteater viser SUPER av Knut Nærum
Lørdag 26/2 kl 18:30: Gimle Ungdomsteater viser 1975 av Jesper Halle
Lørdag 26/2 kl 20:00: Zahl Teater viser SUPER av Knut Nærum
Søndag 27/2 kl 11:00: Bodø Ungdomsteater viser SUPER av Knut Nærum
Søndag 27/2 kl 12:30: Scene Lofoten viser Portrett av en varulv av Carl Frode Tiller

Mer om teatergruppene, forestillingene og bilder finner dere her.

(Alle forestillinger vises på Figurteatret foruten Portrett av en varulv som vises på EG Teater, Stamsund!!)         

Forestillingene er åpne for publikum og billettene er gratis, men det er svært begrenset plass. Kontakt Figurteatret dersom du ønsker å se noen av forestillingene.

Hva er DUS?
Dette er fjerde gang Scenekunst i Nordland og Figurteateret samarbeider i DUS-prosjektet. DUS lager stadig nye forbindelser i det norske kulturlandskapet. Det er møtet mellom dramatikerne og ungdommen, mellom ungdomsgruppene og teatrene. Og ungdom i deltaker-regionene møtes til lokale festivaler og nasjonal festival på Det Norske Teatret. I år er det 6 grupper fra Nordland som deltar på den regionale festivalen i Stamsund. Disse er: Gimle Ungdomsteater (Bodø), Mosjøen Ungdomsteater, Bodø Ungdomsteater, Alle De Andre (Vågan kulturskole), Scene Lofoten (Vest-Lofoten) og TeaterZahl (Alstahaug). En av disse gruppene blir valgt ut til å spille på den nasjonale festivalen i Oslo.

I regionene som deltar er det nå nye nettverk der ungdom møter ungdom. Det engelske navnet "Connections" er i så måte dekkende for alle disse nye forbindelsene. Men i lille Norge satser vi på at vi er DUS, og sier DUSkriver, DUSpiller og DUSer. Norge har fått en ny arena for ungdomsdramatikk: DUS - Den unge scenen.

Les mer: www.dus.as  

Følgende institusjoner er samarbeidspartnere:
Det Norske Teater og Dramatikkens Hus i Oslo, Sceneinstruktørordningen i Nordland i samarbeid med Figurteatret i Nordland, Brageteatret i Buskerud, Trøndelag Teater i midt Norge, Rogaland Teater i Stavanger, Teatret Vårt i Molde, Hedmark Teater og Hålogaland Teater i Troms og Finnmark, Østfold Teater og Hordaland dekkes av Den Nationale Scene i Bergen sammen med Hordaland Teater og Vestlandske Teatersenter.  Disse profesjonelle teatrene er koordinatorer og verter for ungdomsgrupper i sine regioner.

Fant du det du lette etter?