Årsrapport for 2016. Figurteatret på fem kontinenter!

Årsrapport FiN 2016 Forside.jpg - Klikk for stort bilde Mariell Amélie Lind-Hansen

43 000 publikummere på verdensbasis så i 2016 en co-produksjon produsert ved Figurteatret i Nordland (FiN). I følge egne tall og tall fra samprodusentene, ble 22 av teatrets co-produksjoner, vist for publikum i til sammen 25 land, fordelt på 5 kontinent. Det kanskje mest oppsiktsvekkende publikumsmøte fikk Knut Hamsun-forestillingen The Writer, som deltok på festival i Teheran og vant pris for beste forestilling under festivalen.

Turneene og enkeltvisningene ble gjennomført etter planen. FiN gjennomførte 5 større turneer, i samarbeid med andre arrangører og 2 mindre prøveturneer, i egen regi, og nådde ut til ca 9 800 publikummere. Dette er et normalt publikumsår og skyltes et større oppdrag fra Den kulturelle skolesekken enn året før. 18 av Nordlands 44 kommuner ble besøkt, som også er normalt. FiN hadde også samarbeid med en rekke festivaler og arenaer i Norge, deriblant Festspillene i Nord-Norge. Et turneprosjekt som bør fremheves var Drift, en utendørs-installasjon med handling og motiver hentet fra Shetland og Norge. Installasjonen ble vist i regi av FiN på hele 4 festivaler i Norge.

Teaterproduksjonen gikk uten nevneverdige avvik. FiN gjennomførte og premierte etter planen, 4 nye samproduksjoner i Stamsund. Barneforestillingene Mørkemodig av Katma og Ukjent land av Het Houten Huis, ble svært godt mottatt av presse og publikum, og er to produksjoner som det forventes mye av de kommende år. 120 personer arbeidet ved FiN i løpet av året. De fleste var tilknyttet teaterproduksjonen og hadde mellom 3- 9 ukers residensopphold på huset.
Unknown Land - Figur Teatret - Het Houten Huis - Oorkaan_small-1 Foto Ilya Lammers (2).jpg - Klikk for stort bilde Ilya Lammers

 


Regnskapet for 2016 inneholdt få overraskelser, utover en økning i salgsinntekter av forestillinger, som skyltes den nevnte økningen i oppdrag fra Den kulturelle skolesekken. FiN fikk en kjærkommen ekstrabevilgning fra NFK, til romprogram for nye lokaler og ny turnebil.


FiN største utfordring også dette året har vært mangelen på hensiktsmessige produksjonslokaler. Romprogrammet utføres i samarbeid med Norconsult AS og NFK Eiendom og forventes ferdig i løpet av januar 2017.


Figurteatret i Nordland (FiN) fylte 25 år den 25. august. Dagen ble feiret med vafler og kake.

Se hele årsrapprten for 2016 her. (PDF, 913 kB)

Sist endret 03.04.2017 11:32
Fant du det du lette etter?

Redaktør: Thor-Wiggo Skille | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS

Hold meg oppdatert

 

 

Find us on facebook,finn oss på facebook

Hva skjer?

HVA SKJER?
3. nov 2017: Solace (preview)
2. des 2017: Juleverksted
9. feb 2018: Made in China
... mer kommer ...

 

ON TOUR:
Jan 2017: Table Manners
Jan/feb 2017: Mørkemodig
Feb 2017: Aske/Cendres
April 2017: Coulrophobia
Sept 2017: Det Ukjente landet
Sept: 2017: Chambre Noire
Nov 2017: Mørkemodig
Nov 2017: Nordicité
Feb: 2018: Made in China
Juni: 2018: Yana & The Yeti

WHO'S AT NVT 2018:
Jan: Plexus Polaire
Jan: Blair Thomas & Company
Feb: TBA
Mar: Plain Sight
Apr-May: ZOU Theatre Company
Jun: Blair Thomas & Company
Jul: Lisa Lie
Aug-Sep: Green Ginger
Oct-Nov: The Krumple
Nov- Des: Katma